Ga direct naar de content
Gemeente Bergen op Zoom

Senior Business Intelligence Analist

Solliciteer uiterlijk zaterdag 2 december
Bergen op Zoom 36 uur 5.725 HBO
Met bijna 70.000 inwoners en ruim 650 medewerkers zijn we een middelgrote en slagvaardige gemeente. Samen werken we aan uitdagende maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. Je krijgt bij ons alle ruimte om te werken aan waardevolle projecten voor onze inwoners. Bergen op Zoom gaat vooruit en samen krijgen we meer voor elkaar.

Dit is werken bij de afdeling Finance & Control

Het Business Intelligence Centre is onderdeel van de afdeling Finance & Control en heeft als taak data te verzamelen, te analyseren en te vertalen naar waardevolle inzichten. Dit levert belangrijke informatie op voor beleidsvorming en besluitvorming, waardoor de gemeente effectiever kan opereren en beter kan inspelen op maatschappelijke vraagstukken.

Jij maakt echt het verschil!

Als Senior Business Intelligence Analist heb je de uitdaging om samen met het team de visie op en de technologische ontwikkeling van Business Intelligence verder vorm te geven en te bewaken. Je gebruikt je expertise om informatiebehoeften van de gemeente op te halen, te begrijpen, rapportages te ontwikkelen en te zorgen voor een effectieve inzet van data om operationele processen te optimaliseren.

Kortom, je bent de sleutel tot het benutten van data voor het verbeteren van gemeentelijke processen en beslissingen.

Wat ga je doen?
  • Je levert heldere stuurinformatie, zowel financieel als niet-financieel en je voert data-analyses uit op strategische, tactische en operationele vraagstukken.
  • Je ondersteunt en begeleidt het management met het bereiken van hun doelen door optimale inzet van dataverwerkingssystemen.
  • Je lost complexe vraagstukken op, je prioriteert de taken en je behoudt het overzicht.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een aantal jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt kennis van programmeertalen, rapportage-/querytools, datawarehousing, business intelligence en hebt ervaring met Power BI/DAX en data modelleren, ETL, en SQL.
  • Je bent nieuwsgierig; je graaft dieper om de ware informatiebehoefte van de business te begrijpen en biedt waardevol advies bij het vertalen van organisatievraagstukken naar concrete informatie.
  • Je hebt een natuurlijke overtuigingskracht en beschikt over veranderkundige vaardigheden waarbij je mens, inhoud en proces meeneemt
  • Je neemt het initiatief bij het oplossen van problemen en doet verbetervoorstellen
  • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskunde)

Wat bieden we jou?

Bij ons stap je in een team met enthousiaste collega's. We vieren onze successen en stimuleren elkaar om het beste te bereiken. Een actieve personeelsvereniging en de Bergse Ambtenaren Revue (BAR) aan het einde van ieder jaar zorgen voor een feestelijke afsluiting van het jaar. Initiatief wordt bij ons gewaardeerd en goede samenwerking is de norm.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, met uitzicht op een vaste arbeidsovereenkomst. Hierbij hoort een aantrekkelijk salaris tot € 5.725,- bruto per maand (schaal 11 bij een 36-urige werkweek), afhankelijk van je ervaring en opleiding. Begin je in een wat meer startende rol? Geen probleem, waardering in de aanloopschaal is mogelijk. Maandelijks bouw je over je salaris een individueel keuzebudget (IKB) op van 17,05%. Dit budget kun je naar eigen wens besteden aan diverse doelen die bijdragen aan wat jij belangrijk vindt. Of het nu extra salaris, vakantiedagen of een leerzame cursus is? Jij hebt de regie.

De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-verklaring).

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jojanneke Wouts, manager Financiën en Control, tel. 0164 277892. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Audrey van Schaik, recruiter, tel. 0164 277228. Zij geven graag antwoord op al jouw vragen.

Is je belangstelling gewekt en voldoe je aan het profiel? Stuur ons dan je motivatiebrief met CV via het onderstaande sollicitatieformulier. Dit kan t/m 3 december 2023 en wie weet spreken we je snel!
Delen:

Reageer vandaag

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Audrey van Schaik van Gemeente Bergen op Zoom

Over de organisatie

Gemeente Bergen op Zoom logo
Adres
Jacob Obrechtlaan 4
4611AR Bergen op Zoom